June 26, 2015

autumn never been this warm

breezy breezy night...
grab your coat
put your beanie on
let's have a walk

                                        it's a breezy breezy night...
                                        i knock your door
                                        no... knock your heart
                                        let me hold your hand

                                                                                       it's been a while
                                                                                       since our last chat
                                                                                       since our last walk
                                                                                       since our last meal

oh let's have subway
and starbucks after
i know you love them
i like it when you naged 'bout them

pic from pinterest

it's a breezy breezy night...
on a random bench
two blocks from home
let's have a chat

                                                           though the air is chillin'
                                                           the feelin' is good

                                                                                        autumn never felt this warm

June 17, 2015

officially winter! and Ramadhan kareem

So the day when I wrote about the autumn mood, is actually WINTER (already!). I mean... who's gonna notice it's winter season if my friend still dress like this

beach? short+tshirt? winter?!

And I just found out the fact today. During lunch this afternoon, I was asking my friend:
"kapan sih mbak mulai winter?"
"mulai tanggal 1 juni! hahaha"
"lha jadi ini udah winter? pantesan kaya gini... lebih gloomy cuacanya"
While I always told people... lagi dingin, mau winter... when it's actually winter (stupid!). Harap maklum ini winter pertama dalam hidup saya. What I would like winter in south parth of the earth? specially this city? No, it's not gonna be snowy... it's gonna be rainy... storm... thunder... (katanya begituuu)

still acceptable isn't it?

Okay... it's officially winter now... I'm gonna buy winter jacket this weekend. And some winter shawl. And some vitamins... I've got a sore throat :( oh no!! I'm starting ramadhan tomorrow morning... please be health!

Besides my first winter, this is my first ramadhan outside Indonesia. Lucky me! I'm gonna do fasting during winter... which means... shorter time! Alhamdulillah...


Happy ramadhan all... wherever you are... terutama buat teman-teman yang berpuasa saat summer, fighting!! bismillah... semoga dilancarkan dan jadi berkah untuk semua. Amin.

June 7, 2015

The Pinnacles, WA

Salah satu objektif ketika datang kemari, adalah ingin mengunjungi tempat yang bernama The Pinnacles. Apalagi setelah melihat foto-foto teman yang sudah kesana semakin lah saya kepingin "pokonya, nanti saya harus kesana!"


Minggu berganti minggu, belum juga bisa ke pinnacles. Tempatnya jauuuh kawan... Tidak ada sinyal handphone dan jika pun ada sudah roaming (aneh yah... saya heran kenapa roaming).

Perjalalan dapat ditempuh sekitar 190 km dari pusat kota Perth atau sekitar 2.5 jam perjalanan dengan mobil/bis. Tidak ada bis umum, untuk solo traveler mudahnya join tour. Ditengah proses pencarian tour kek pinnacles yang sesuai (iya, nyari tour nya aja butuh pertimbangan heuuu)... bagai pucuk dicinta ulam tiba, teman saya dan istrinya tiba-tiba mengajak kesana. "Agni, besok pagi kita ke north ya, ke pinnacles" *mata berbinar* begitu ditelpon saya langsung semangat bikin pasta buat bekal besok paginya. 

The Pinnacles;Nambung National Park, WA
Yang seru dari perjalanan ke pinnacles ini adalah... Selama perjalanan 2.5 jam itu, kita jalan di jalur Indian Ocean Drive. Berkendara menyurusi samudera hindia dengan pemandangan sabana yang menjadi khas Western Australia (iya gitu? hehe), sesekali lihat domba domba lagi pada merumput.

Oh iya, untuk masuk ke The Pinnacles Desert yang berada di Nambung National Park ini, mobil pribadi dikenakan biaya 12AUD (maksimal 7 orang dalam mobil) - terbilang murah untuk ukuran disini. Tidak ada biaya per-orang dan tiket masuk bisa dipakai untuk berkali-kali keluar masuk dihari yang sama dan ke national park yang lain juga, salah satunya Yanchep National Park (masih di jalur yang sama, Indian Ocean Drive).

stone age

Pengen kesana lagi? sudah pasti! Me love it so~~ much... gurun yang keliatannya gersang dan cuma ada batu-batu ini begitu indah dan menarik di mata saya *yaialah menarik, kesananya pas lagi autumn gini... coba summer :D *

yabadabadoo~~

Many thanks to Aldian and family (kiri)... kalian host yang oke banget deh! :D

June 3, 2015

autumn mood

After one autumn has passed... I come back here. Here in Perth, me with another autumn.

favourite time, warm with a bit autumn breeze

What so good about having autumn in my trip? It's all~~ good... Love the weather! Not too cold, not too hot. Well... sometimes, for tropical person like me, it could be too chill (in a good way) and surprisingly... doesn't make me catch a cold, alhamdulillah. Not humid as well... but it made my skin sooo dry (oles-oles lotion buat extra dry skin).


 The weather cycle is up and down. Could be cloudy and rainy in one week and sunny in the next week. I need to check the forecast everymorning everyday before I go out of home. Fortunately, last (long)weekend was a warm sunny day... All I need were just my thin sweater (typical-tropical-cotton-sweater :D), jogger pants, and a pair of alpargatas shoes with no socks attached *penting style-nya harus dibahas hehe...*. Just enjoy the plenty sunshine and breath the clean air, what a lovely walking it was.


where's the alpargatas??
woopsie... this was shoes from the other day :D

And sure... a cup of coffee completed my day. My autumn weekend mood.



*btw macam karangan anak SD... ;((